Officiële opening wandelpaden Beegse Maasvallei

Om 14.00 uur: Sterre der Zeeplein.

Op zaterdag 11 juni vindt om 14.00 uur de feestelijke opening plaats van het Natuurleerpad bij Schipperskerk en de wandelpaden rond de Elba.

Het Natuurleerpad is 2,8 km lang en start tegenover het Sterre van der Zeeplein in Schipperskerk. Het pad is bedoeld voor kinderen, om hen op een speelse manier de natuur te laten beleven en te leren wat ze hier kunnen zien en vinden. Je kunt er met (klein)kinderen naartoe gaan  of met jeugdgroepen onder leiding, zoals een schooluitstapje. Dankzij QR-codes op de verschillende informatieborden krijg je als wandelaar op een speelse manier informatie over de natuur. En in de interactieve app die je langs de route leidt, vind je nog meer spellen en opdrachten. In de voorbereiding bleek trouwens dat ook volwassenen nog veel kunnen leren over dit natuurgebied.

Om 14.30 uur: Bij de veerstoep

De wandelpaden rond de Elba zijn 1,8 km lang. Langs de hele route zijn informatieborden geplaatst over natuur en de lokale geschiedenis. De route start aan de veerstoep aan het einde van de Peperstraat. De ingangspoort is ook de poort naar het voetveer. Na 300 meter kom je bij de natuurleerplek in de vorm van een amfitheater. Ook hier staan borden over de flora en fauna, en de keien die je in de Maasvallei kunt vinden. Vervolgens loop je 1,5 km door tot aan de Heuvelsweg. Op initiatief van de gemeente Sittard-Geleen is dit pad vanaf de Heuvelsweg doorgetrokken naar Obbicht.

Om 15.15 uur: in het Podiumkerkje.

Korte toelichting op de projecten die nog gerealiseerd moeten worden zoals het Panoramaplatform en de Vogelobservatie met minimuseum.

Wil je bij deze opening aanwezig zijn, meld je dan voor 5 juni aan via stichtingbeegsemaasvallei@gmail.com met je naam en eventueel naam van je organisatie.

Deze nieuwe inrichting is tot stand gekomen met medewerking van het IVN,  de Heemkunde, het Consortium Grensmaas, de gemeente Sittard-Geleen en Rivierpark Maasvallei. Natuurmonumenten, de toekomstige eigenaar,  heeft ingestemd met de plannen.

Financieel hebben bijgedragen: Het Consortium Grensmaas, LEADER Zuid-Limburg (Europees subsidie), de Provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen.

Wandelt u mee?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.