Baltus & Co schittert met “Woodstock 1969”

Podiumkerkje in “vuur en vlam”

De band Baltus & Co zette het Podiumkerkje op 18 juni in vuur en vlam met het programma “A touch of Woodstock”. Van het vermaarde festival in de jaren ’60 klonken bekende songs, aangevuld met andere wereldhits van bijvoorbeeld de Bee Gees. Dat het uitverkochte concert het publiek zeer amuseerde sprak voor zich, alle hits werden meegezongen. Slechts enkele akkoorden waren nodig om te raden welk nummer de band gingen spelen.

Samenzang

De samenzang van de muzikanten Rob Baltus, Ron Strouken, Roger Grootjans en Paul Pinckers was indrukwekkend. De staande ovatie aan het slot sprak boekdelen. De kreet “We want more” werd door Baltus & Co beloond met een aparte a capella waarin de sublieme samenzang nogmaals werd benadrukt.

Genieten pur sang

De toehoorders zongen allemaal mee, publiek en muzikanten hebben zichtbaar en voelbaar genoten van elkaars interactie. Waar Ron Strouken normaliter drumt op een drumstel, zat hij nu ‘slechts’ op een Cajon, het gaf de muziek een intiem tintje, welke perfect paste in het Podiumkerkje. De geluidstechniek en akoestiek in het kerkje zorgde voor een subliem geluid.

Waar op Pinkpop ongeveer 70.000 bezoekers plezier hadden aan muziek beleefden de 70 bezoekers in het kerkje absoluut evenveel plezier.

Dat er tijdens het concert nog witte wijn werd bijgehaald heeft niemand gemerkt, tijdens de pauze werd deze weer gekoeld geserveerd met dank aan de service van Slijterij Van Didden. De spontaan ontstane afwasploeg voorzag iedereen weer op tijd van een schoon glas. Na afloop waaide er een enigszins koele bries en werd er buiten nog nagepraat onder het genot van een watertje en een wijntje.

Muzikanten, publiek en vrijwilligers: bedankt!

Tekst: Koos Snijders & Petra Niessen Beeld: Petra Niessen


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.