Stichting 10 jaar & orgelintroductie

Nieuw orgelgeluid!

Zaterdagavond 6 november om acht uur ging het eindelijk gebeuren: het eerste orgelconcert sinds jaren in Podiumkerkje Grevenbicht. Dankzij donaties, subsidies en bijdragen van de ‘Vrienden van het Podiumkerkje’ zijn voldoende fondsen verworven voor restauratie van het uit 1896 stammende orgel. Speciaal voor de Vrienden en geïnteresseerden vond het bijzondere ‘ingebruikname concert’ plaats.

Nadat Daniel Jansen over zijn langdurige en intensieve werkzaamheden m.b.t. de restauratie had verteld, begon zijn concert. De verwachtingen waren hooggespannen omdat Jansen tot de beste organisten van Limburg wordt gerekend. Hij maakte het waar, bovendien bracht hij muziekstukken ten gehore waardoor iedere toon van het orgel werd benut.

Voor het tweede deel van het ‘ingebruikname concert’ brachten Annie Niessen (orgel, Grevenbicht), Jo Savelkoul (althobo, Grevenbicht), Jo Savelkoul (klarinet, Obbicht) en Hermie Smeets (trompet, Grevenbicht) een mooie muzikale bijdrage. Daarbij gaven zij een korte uitleg over hun instrument en de herkomst van o.a. de naam.

In de pauzes werd er een diashow gepresenteerd waarop het verloop van de renovatie kon worden bekeken.

Het programma werd geopend door een aantal sprekers, waaronder wethouder Andries Houtakkers. De avond werd gezellig afgesloten met een praatje, hapje en drankje, maar niet alvorens de musici te bedanken met een presentje.

Interesse komende evenementen of concerten? Ga dan naar CONTACT en geef door dat u zich inschrijft voor de nieuwsbrief.

Leeftijd orgel: 1895-2021

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.