Over Podiumkerkje Grevenbicht –
Wat wij zoal doen

Stichting Protestants Kerkje Grevenbicht is opgericht op 1 juli 2011 met het doel het monumentale kerkgebouw van de voormalige Protestantse Gemeente Grevenbicht te beheren en in stand te houden als historisch monument.

Samen met een groep vrijwilligers wordt er onderhoud gepleegd, restauraties gedaan en veel concerten en exposities georganiseerd.

Concerten

De concerten in het Podiumkerkje zijn zeer divers van aard, altijd sfeervol en knus van aard. Bezoek ons en ervaar het zelf!

Exposities

De exposities, van beelden tot schilderijen en foto’s hebben weer plaatsgevonden in het kerkje. Heeft u kunstobjecten of iets anders wat u wilt exposeren en bent u op zoek naar een geschikte ruimte met tal van mogelijkheden? Neem dan s.v.p. contact op met het secretariaat om eventuele mogelijkheden te bespreken.

The great american songbook

The great American songbook

The great American songbook is een bekende verzameling van succesvolle muziekcomposities uit de bloeiperiode van de Amerikaanse jazz en lichte muziek uit de periode rond de Tweede Wereldoorlog. Het was de tijd van grote broadway musicals, beroemde showorkesten en heerlijke muziekfilms. Het is een geliefde verzameling voor moderne zangers en zangeressen om er een sprankelende muziekavond van te maken.

Math Muijres, uit ons eigen Grevenbicht, bracht tezamen met zijn muziekcoach Irene Vervuurt uit Simpelveld op 30 november 2019 in een uitverkocht kerkje een prachtig concert waarvan iedere aanwezige heeft genoten.

Foto-expositie De Fotovakvrouw, Petra Niessen

In het weekend van 14 en 15 maart 2020, vlák voor de algehele lockdown, heeft Petra Niessen haar foto’s geëxposeerd met het thema: “Limburgse Maedjes”. Maar liefst 31 vrouwen in de leeftijd van 40 jaar en ouder zijn gefotografeerd puur zoals ze zijn. De borden, gemaakt voor schilderijen en lijsten, kunnen worden neergezet zoals men zelf wil. De looprichting en kijkrichting heeft kunstenaar zelf in de hand. De borden zijn voorzien van een ophangsysteem, welke in hoogte kan worden versteld. De gasten kunnen op verzoek worden ontvangen met diverse dranken en eventueel een hapje.

Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Blijf op de hoogte via onze kosteloze nieuwsbrief

3 + 1 = ?