Een gitaar en een stem, meer was er niet nodig.

Een gewone Limburgse jongen die wacht in de keuken van het kerkje totdat zijn optreden gaat beginnen. De laatste succeswensen worden gegeven en tot zijn verrassing komen zijn opa en oma nog binnen gelopen om het concert bij te wonen. Nog even “hallo” en de laatste gasten nemen hun plaats.

Koos Snijders, onze programmamaker, kondigt hem met een mooie introductie aan. En dan beginnen de eerste klanken op zijn gitaar en zingt Damiën van Elburg het eerste lied. Volgens zijn setlist was dit “Get Rhythm”, een cover van Johnny Cash. Die setlist werd naarmate de avond vorderde steeds meer losgelaten, zijn diepe stemgeluid drong door tot in je beenmerg. De cowboyboots maakten het plaatje compleet, je waande je helemaal in countrysfeer.

Het publiek was ontroerd, zong mee en heeft gelachen. Het was wederom een geslaagde avond in het Podiumkerkje. Na afloop kon de EP van Damiën worden gekocht, hier werd goed gebruik van gemaakt. Maar goed dat zijn moeder meehielp, Damiën was druk in de weer met signeren. Overigens brengt hij 12 mei zijn eerste album uit!

Mocht u deze prachtige avond hebben gemist, kijk dan bij ons concertprogramma voor de volgende optredens die ook zeer de moeite waard zijn!


Het publiek beloonde Damiën met een staande ovatie, zijn trotse opa en oma én het publiek hebben genoten!

Foto’s en tekst: Petra Niessen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.