Tussen spanning en structuur

Portretten van autisme en emoties

De datum 2 april is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag, een dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. De jaarlijks terugkerende dag is bedoeld om iedereen bewust te maken van wat autisme eigenlijk is.

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (www.autisme.nl) meldt dat de meerderheid van personen met autisme een normale tot hoge intelligentie heeft. Zij zijn echter beperkt is in hun ‘sociale intuïtie’, het aanvoelen van en afstemmen op sociale situaties.

Kunstfotografe Ine Bierings, die als maatschappelijk werker jarenlang ouders van kinderen met een beperking heeft begeleid, herkende in een vroeg stadium karakteristieke beelden bij haar kleinzoon Loris. Eenmaal kunstfotografe wilde ze deze beelden niet analyseren en verklaren, maar aanvoelen, begrijpen en vastleggen. In een serie portretten van haar kleinzoon probeert ze weer te geven hoe hij de wereld ervaart en met die wereld worstelt.

De portretten zijn te bezichtigen van zaterdag 1 april t/m vrijdag 7 april in het Podiumkerkje Grevenbicht. 

Terwijl Gerrie Oliver de wijn inschonk en er zelf gebakken wafels klaarstonden, genoot het toegestroomde publiek van de kunstwerken van Carine en haar cursisten. In het begin was het kerkje gevuld met zeker 60 aanwezigen, toen het iets rustiger werd, kon men op het gemak een praatje maken met de makers. Divers werk, van potloodtekeningen tot en met olieverf schilderingen konden worden bewonderd. Van studiemateriaal tot ingelijste pronkstukken, alles kwam aan bod.

Bij deze een kleine sfeerimpressie.

Foto’s: Petra Niessen

Beste mensen, begin september hebben we u gevraagd om als u lid bent van de Rabobank aan ons te denken bij het toekennen van stemmen. Daar is door velen van u positief op gereageerd, waarvoor onze hartelijke dank.

Vandaag 15 oktober is de cheque ter waarde van €346,11 uitgereikt door Marc Wenmaekers van de Rabobank.

Marc had nog een tweede verrassing. De betrokken medewerkers van de bank mochten ook nog een cheque van €500,- schenken aan een deelnemende partij naar keuze.

Marc heeft besloten om ons te verblijden, waar we hem uiteraard heel dankbaar voor zijn!

Terwijl Koos Snijders het koor aankondigde, stonden de heren, ingezongen en wel klaar voor het optreden. Het volledig gevulde Podiumkerkje heeft daarna kunnen genieten van de hoge en intens diepe klanken van de heren, waarvan sommigen hun debuut hadden. De samenzang zorgde voor een ongekend mooi geluid in het kerkje! Het koor zong in het Russisch, maar niet alvorens er in het Nederlands uitleg werd gegeven over het te zingen lied. De aanwezigen hebben geboft met dit optreden van het Kozakkenkoor. Bijgaand een kleine sfeerimpressie in beeld.

Foto’s: Petra Niessen

Terwijl Koos Snijders het trio aankondigde, werd het herfst- winterseizoen van Podiumkerkje Grevenbicht geopend met Tango Y Canciones. De Weerter muzikanten zijn intussen bekende gezichten in het idyllisch kerkje. “La vita è Bella” is samen te vatten in zuivere, integere en gevoelige betovering in de vorm van tangomuziek. Het was wederom een mooie, geslaagde avond in Podiumkerkje Grevenbicht, zie hier de sfeerimpressie in beeld!

Foto’s: Petra Niessen

Podiumkerkje in “vuur en vlam”

De band Baltus & Co zette het Podiumkerkje op 18 juni in vuur en vlam met het programma “A touch of Woodstock”. Van het vermaarde festival in de jaren ’60 klonken bekende songs, aangevuld met andere wereldhits van bijvoorbeeld de Bee Gees. Dat het uitverkochte concert het publiek zeer amuseerde sprak voor zich, alle hits werden meegezongen. Slechts enkele akkoorden waren nodig om te raden welk nummer de band gingen spelen.

Samenzang

De samenzang van de muzikanten Rob Baltus, Ron Strouken, Roger Grootjans en Paul Pinckers was indrukwekkend. De staande ovatie aan het slot sprak boekdelen. De kreet “We want more” werd door Baltus & Co beloond met een aparte a capella waarin de sublieme samenzang nogmaals werd benadrukt.

Genieten pur sang

De toehoorders zongen allemaal mee, publiek en muzikanten hebben zichtbaar en voelbaar genoten van elkaars interactie. Waar Ron Strouken normaliter drumt op een drumstel, zat hij nu ‘slechts’ op een Cajon, het gaf de muziek een intiem tintje, welke perfect paste in het Podiumkerkje. De geluidstechniek en akoestiek in het kerkje zorgde voor een subliem geluid.

Waar op Pinkpop ongeveer 70.000 bezoekers plezier hadden aan muziek beleefden de 70 bezoekers in het kerkje absoluut evenveel plezier.

Dat er tijdens het concert nog witte wijn werd bijgehaald heeft niemand gemerkt, tijdens de pauze werd deze weer gekoeld geserveerd met dank aan de service van Slijterij Van Didden. De spontaan ontstane afwasploeg voorzag iedereen weer op tijd van een schoon glas. Na afloop waaide er een enigszins koele bries en werd er buiten nog nagepraat onder het genot van een watertje en een wijntje.

Muzikanten, publiek en vrijwilligers: bedankt!

Tekst: Koos Snijders & Petra Niessen Beeld: Petra Niessen


Om 14.00 uur: Sterre der Zeeplein.

Op zaterdag 11 juni vindt om 14.00 uur de feestelijke opening plaats van het Natuurleerpad bij Schipperskerk en de wandelpaden rond de Elba.

Het Natuurleerpad is 2,8 km lang en start tegenover het Sterre van der Zeeplein in Schipperskerk. Het pad is bedoeld voor kinderen, om hen op een speelse manier de natuur te laten beleven en te leren wat ze hier kunnen zien en vinden. Je kunt er met (klein)kinderen naartoe gaan  of met jeugdgroepen onder leiding, zoals een schooluitstapje. Dankzij QR-codes op de verschillende informatieborden krijg je als wandelaar op een speelse manier informatie over de natuur. En in de interactieve app die je langs de route leidt, vind je nog meer spellen en opdrachten. In de voorbereiding bleek trouwens dat ook volwassenen nog veel kunnen leren over dit natuurgebied.

Om 14.30 uur: Bij de veerstoep

De wandelpaden rond de Elba zijn 1,8 km lang. Langs de hele route zijn informatieborden geplaatst over natuur en de lokale geschiedenis. De route start aan de veerstoep aan het einde van de Peperstraat. De ingangspoort is ook de poort naar het voetveer. Na 300 meter kom je bij de natuurleerplek in de vorm van een amfitheater. Ook hier staan borden over de flora en fauna, en de keien die je in de Maasvallei kunt vinden. Vervolgens loop je 1,5 km door tot aan de Heuvelsweg. Op initiatief van de gemeente Sittard-Geleen is dit pad vanaf de Heuvelsweg doorgetrokken naar Obbicht.

Om 15.15 uur: in het Podiumkerkje.

Korte toelichting op de projecten die nog gerealiseerd moeten worden zoals het Panoramaplatform en de Vogelobservatie met minimuseum.

Wil je bij deze opening aanwezig zijn, meld je dan voor 5 juni aan via stichtingbeegsemaasvallei@gmail.com met je naam en eventueel naam van je organisatie.

Deze nieuwe inrichting is tot stand gekomen met medewerking van het IVN,  de Heemkunde, het Consortium Grensmaas, de gemeente Sittard-Geleen en Rivierpark Maasvallei. Natuurmonumenten, de toekomstige eigenaar,  heeft ingestemd met de plannen.

Financieel hebben bijgedragen: Het Consortium Grensmaas, LEADER Zuid-Limburg (Europees subsidie), de Provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen.

Wandelt u mee?

Henk, totaal verrast!

Terwijl zijn vrouw, Marjo, bijna twee jaar het geheim met zich meedroeg, werd onze interim-voorzitter Henk vandaag totaal verrast met burgemeester Hans Verheijen aan de deur! Compleet met ballonnen, taart en gevolg werd Henk in het bijzijn van zijn gezin en kleinkinderen in het zonnetje gezet. Naast het Lintje, ontvingen Henk en Marjo een mooie oranje taart, een dikke bos bloemen en een appelboom waar ze nog lang de vruchten van kunnen plukken. De talloze vrijwilligers activiteiten werden benoemd, echter nadat ondergetekende nog even koffie bleef drinken en bijkletste met de “luuj van vreuger” kwamen nog veel meer activiteiten aan het licht. Het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau is dan ook dik verdiend.

Vanavond staat hem nog een verrassing te wachten, welke momenteel niet kan worden verklapt.

Hans Verheijen plaatste het volgende op zijn Facebookpagina:

“Tot slot op deze bijzondere dag naar Grevenbicht, naar Henk Boterenbrood. Henk was jarenlang secretaris/penningmeester van voormalige basisschool Ds Deeleman-School in Grevenbicht. Hij is voorzitter van Modelbaan Vereniging Zuid-Limburg en voorzitter van Spoorgroep Zuid, een samenwerkingsverband van de drie Modelbaanverenigingen uit respectievelijk Helmond, Roermond en Sittard. Daarnaast is de heer Boterenbrood secretaris en interim voorzitter van Stichting Podiumkerkje Grevenbicht. Namens Zijne Majesteit Koning Willem Alexander mocht ik hem de versierselen behorende bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau opspelden.”

Namens het bestuur en alle vrijwilligers van het Podiumkerkje: Van harte gefeliciteerd en geniet van deze mooie erkenning!

Tekst en beeld: Petra Niessen

 • Interesse komende evenementen of concerten? Ga dan naar CONTACT en geef door dat u zich inschrijft voor de nieuwsbrief.

Matiz speelde sterren van de hemel

In een uitverkocht Podiumkerkje Grevenbicht speelden de muzikanten van de formatie Matiz zaterdagavond 9 april de sterren van de hemel.

Een staande ovatie na het finalelied gevolgd door een welverdiende toegift is het beste bewijs dat de Ierse folk, klezmer, gipsy en chansons in de smaak vielen bij het enthousiaste publiek.

De zanger en zangeres werden begeleid door professionele instrumentalisten met gitaar, mandoline, bas, accordeon, viool, percussie en een grote hoeveelheid bijzondere fluiten.
Matiz keert ongetwijfeld een keer terug voor een tweede optreden. Wanneer? Het antwoord op de vraag staat in de sterren van de hemel geschreven…

 • Interesse komende evenementen of concerten? Ga dan naar CONTACT en geef door dat u zich inschrijft voor de nieuwsbrief.

Nieuw orgelgeluid!

Zaterdagavond 6 november om acht uur ging het eindelijk gebeuren: het eerste orgelconcert sinds jaren in Podiumkerkje Grevenbicht. Dankzij donaties, subsidies en bijdragen van de ‘Vrienden van het Podiumkerkje’ zijn voldoende fondsen verworven voor restauratie van het uit 1896 stammende orgel. Speciaal voor de Vrienden en geïnteresseerden vond het bijzondere ‘ingebruikname concert’ plaats.

Nadat Daniel Jansen over zijn langdurige en intensieve werkzaamheden m.b.t. de restauratie had verteld, begon zijn concert. De verwachtingen waren hooggespannen omdat Jansen tot de beste organisten van Limburg wordt gerekend. Hij maakte het waar, bovendien bracht hij muziekstukken ten gehore waardoor iedere toon van het orgel werd benut.

Voor het tweede deel van het ‘ingebruikname concert’ brachten Annie Niessen (orgel, Grevenbicht), Jo Savelkoul (althobo, Grevenbicht), Jo Savelkoul (klarinet, Obbicht) en Hermie Smeets (trompet, Grevenbicht) een mooie muzikale bijdrage. Daarbij gaven zij een korte uitleg over hun instrument en de herkomst van o.a. de naam.

In de pauzes werd er een diashow gepresenteerd waarop het verloop van de renovatie kon worden bekeken.

Het programma werd geopend door een aantal sprekers, waaronder wethouder Andries Houtakkers. De avond werd gezellig afgesloten met een praatje, hapje en drankje, maar niet alvorens de musici te bedanken met een presentje.

Interesse komende evenementen of concerten? Ga dan naar CONTACT en geef door dat u zich inschrijft voor de nieuwsbrief.

Leeftijd orgel: 1895-2021

Feestavond vrijwilligers

Vanwege het 10-jarige bestaan van Stichting Podiumkerkje Grevenbicht, het herstarten van een hoopvol seizoen na de Covid-19 perikelen wilde het bestuur de onmisbare vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Speciaal voor deze gelegenheid werd op vrijdag 5 november jl. een feestelijke besloten avond georganiseerd voorzien van hapjes, drankjes en optredens van de Lullaby Kids & All About Eve.

Dat de aanwezigen omver werden geblazen met de prachtige zang en gitaar van de Lullaby Kids was nog maar het begin. De Lullaby Kids maken akoestische soul/jazz – feelgood muziek, denk hierbij aan de sound van Marvin Gaye, Bill Withers, Nina Simone, Aretha Franklin, Alicia Keys, Joni Mitchell, Norah Jones & Amy Winehouse. De Lullaby Kids bestaan uit Margriet Dorrestijn & Ruben. Margriet (uit Grevenbicht!) gaat naar het derde jaar van het conservatorium, Ruben is bijna afgestudeerd. Als Lullaby Kids componeren en coveren ze “hauntingly beautiful” tweestemmige nummers.

Het vervolg van All About Eve was minstens zo betoverend te noemen! All about Eve, waarvan de thuisresidentie aan de Heilig Kruisstraat in “ós eige Beeg” is gelegen, staat voor entertainment op maat. Tessa en Jami Fulmer delen zowel een sterke familieband als hun liefde voor muziek en close harmony. Twee prachtige stemmen, die samen klinken als een klok en gedragen worden door het meeslepende pianospel van Paul Corten. Door hun creativiteit en flexibiliteit leveren deze artiesten bijna alles waar hun opdrachtgever om vraagt.

De vraag van het Podiumkerkje waar Tessa, Jami en Paul als trio optreden was helder: heerlijk swingend, easy listening. Hier werd ruimschoots aan voldaan.

Na afloop van de optredens werd er nog gezellig (bij)gepraat en nieuwe energie opgedaan voor de volgende werkzaamheden om het kerkje en zijn inventaris in ere te houden.

Zie hierna een foto-impressie. Op onze Facebookpagina heeft u reeds een kort filmpje kunnen zien en beluisteren van de optredens.

‘vele handen maken licht werk’ (en gezelligheid)

Poppy day 11 november

11 november is “poppy day”. Op deze dag, de herdenkingsdag van het einde van de Eerste Wereldoorlog, worden internationaal de vele oorlogslachtoffers herdacht van alle oorlogen en conflicten. Vooral in Canada, Engeland, België en in toenemende mate ook in Nederland wordt op 11 november stilgestaan bij de slachtoffers van al het oorlogsgeweld.

De symboliek van de klaproos is afkomstig van John Mc Crae, een militaire arts afkomstig uit Canada, die het beroemde gedicht “Flanders Fields” schreef voordat hij zelf sneuvelde. Hij beschreef hoe de klaprozen bloeiden op de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog en vroeg aan de lezers de fakkel van de strijd tegen de vijand van de gesneuvelden over te nemen en de strijd voort te zetten, zodat de doden konden rusten. Zo werd de klaproos het symbool van de hulp aan de slachtoffers, invaliden en hun nabestaanden van het oorlogsgeweld.

Na de oorlog werd “poppyday” ook in Nederland gehouden. Deze dag werd “klaproosdag” genoemd en werd ook jaarlijks gehouden. Dit gebruik is echter in later jaren verloren gegaan. Deze traditie heeft de stichting Wings to Victory in 2007 weer opgepakt en sindsdien wordt “poppy-day” elk jaar gehouden. (Bron: wingstovictory.nl)

De poppies worden twee weken voor 11 november opgespeld. Op die dag worden alle gesneuvelde soldaten herdacht. In Groot-Brittannië heet die dag Armistice Day en in Amerika en Canada noemen ze het Remembrance Day . De herdenking is te vergelijken met onze dodenherdenking op 4 mei.

Ook vandaag, 13 november werd er bij de oorlogsgraven bij het kerkje in Grevenbicht een korte herdenking gehouden voor de gesneuvelde Britse soldaten, inclusief de slachtoffers van conflicten die daarna volgden. Geheel in het Engels werden de soldaten herdacht en werd er voor ze gebeden. Ook werd de herdenking voorzien van een muzikaal eerbetoon op trompet. Zie hier een korte foto-reportage.

Laten we met zijn allen nooit vergeten welke offers deze mensen hebben gebracht.

Inmiddels is het bestuur van het Podiumkerkje alweer een aantal jaren langer actief en is ons een zeer gewaardeerd bestuurslid ontvallen. Vóór de periode van lockdown en tijdelijke sluiting was het bestuur al zoekende naar vervangende bestuursleden. De corona-periode heeft deze zoektocht tijdelijk stilgelegd. Nu de activiteiten weer actief kunnen worden hervat, gaan we dus ook weer actief op zoek naar nieuwe, wellicht wat jongere bestuursleden.

Het podiumkerkje zoekt een penningmeester. Het bestuur is, zoals iedere stichting, wel eens aan een frisse wind toe. Heb jij feeling met het dorp Grevenbicht en kun jij verantwoordelijk de financiën beheren van onze stichting?

Wij zoeken een betrouwbaar persoon die boekhoudkundig een begroting en verslaglegging kan maken en tevens de inkomsten en uitgaven netjes in de (digitale) boeken bijhoudt.

Het bestuur heeft een profiel opgesteld waarvan zij vindt waar een nieuwe penningmeester aan mag voldoen. Niet om angst in te boezemen, meer om duidelijkheid te verschaffen en uitdaging te bieden, zodat de juiste persoon zich voelt aangesproken.

De gevraagde competenties zijn als volgt:

 • Liefst een persoon met reeds bestuurlijke ervaring
 • Je dient feeling te hebben met het dorp
 • Affiniteit met boekhoudkundige aspecten, zoals begrotingen, verslagleggingen etc.
 • Je wordt blij van een kloppende balans
 • Het hebben van een uitgebreid netwerk is zeker zo handig

Uiteraard word je niet in het diepe gegooid, maar loop je eerst een tijdje mee met de huidige bestuursleden.

Wat wordt er verwacht:

 • De standaard termijn van een bestuursfunctie is vastgesteld op 4 jaar
 • Je bent verantwoordelijk voor de financiën van de stichting
 • Je bent samen met de voorzit(s)ter vertegenwoordiger van de stichting
 • We vergaderen maximaal 10x per jaar
 • De aanwezigheid bij evenementen mag zelf invulling aan worden gegeven

Voel jij je aangesproken en wil je best wel eens wat meer weten over deze functie? Stuur dan een e-mail naar info@podiumkerkje.nl met je gegevens, wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

Inmiddels is het bestuur van het Podiumkerkje alweer een aantal jaren langer actief en is ons een zeer gewaardeerd bestuurslid ontvallen. Vóór de periode van lockdown en tijdelijke sluiting was het bestuur al zoekende naar vervangende bestuursleden. De corona-periode heeft deze zoektocht tijdelijk stilgelegd. Nu de activiteiten weer actief kunnen worden hervat, gaan we dus ook weer actief op zoek naar nieuwe, wellicht wat jongere bestuursleden.

Het podiumkerkje zoekt een secretaris. Heb jij feeling met het dorp Grevenbicht en kun jij zowel schriftelijk als digitaal goed corresponderen? Dan ben jij wellicht degene die wij zoeken!

Wij zoeken die frisse wind die de wettelijke kaders van verenigingen in acht houdt en het leuk vindt om samen met de voorzitter de stichting te vertegenwoordigen.

Het bestuur heeft een profiel opgesteld waarvan zij vindt waar een nieuwe secretaris aan mag voldoen. Niet om angst in te boezemen, meer om duidelijkheid te verschaffen en uitdaging te bieden, zodat de juiste persoon zich voelt aangesproken.

De gevraagde competenties zijn als volgt:

 • Liefst een persoon met reeds bestuurlijke ervaring
 • Je dient feeling te hebben met het dorp
 • Affiniteit met secretariaatswerk
 • Affiniteit met wettelijke kaders m.b.t. verenigingen, denk hierbij aan privacywetgeving, WBTR etc.
 • Het hebben van een uitgebreid netwerk is zeker zo handig

Uiteraard word je niet in het diepe gegooid, maar loop je eerst een tijdje mee met de huidige bestuursleden.

Wat wordt er verwacht:

 • De standaard termijn van een bestuursfunctie is vastgesteld op 4 jaar
 • Je bent samen met de voorzit(s)ter vertegenwoordiger van de stichting
 • Je bent plaatsvervangend voorzitter
 • We vergaderen maximaal 10x per jaar
 • De aanwezigheid bij evenementen mag zelf invulling aan worden gegeven

Voel jij je aangesproken en wil je best wel eens wat meer weten over deze functie? Stuur dan een e-mail naar info@podiumkerkje.nl met je gegevens, wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

Aan het kerkorgel van Podiumkerkje Grevenbicht waren werkzaamheden hard nodig. Maar eerst een beetje over de historie: Het kerkorgel in het Protestants kerkje van Grevenbicht werd in 1896 feestelijk in gebruik genomen nadat Baronesse Dirckinck von Holmfeld, Gravin de Hompesch Rurich deze had geschonken ter nagedachtenis aan haar op 11 februari 1895 overleden man Baron Dirckinck von Holmfeld. Zij bewoonden het kasteel in Obbicht. Het orgel is gebouwd door de Roermondse orgelbouwers gebr. Franssen volgens het pneumatische systeem. Dit werd op 10 mei 1896 in gebruik genomen.

In 1980 was het orgel in slechte staat, en vanwege de geringe financiële middelen waren renovatie of vervanging niet mogelijk. In het kader van de kerkrenovatie die toen speelde, werden toch een aantal herstelwerkzaamheden uitgevoerd.

Een inspectie in 2014 toont dat het kerkorgel dringend groot onderhoud nodig heeft. Er is een offerte aangevraagd voor de te verrichten werkzaamheden aan het orgel. Het volgende beeld van werkzaamheden en onkosten kwamen naar voren:

 • het opnieuw beleren van de balgen t.b.v. de windvoorziening; in principe is het basale functioneren van het orgel afhankelijk van de conditie van de balgen.
 • het opnieuw beleren van de membraanlatten en voorrelais; het leer was versleten, het geheel spaltleer was aan vervanging toe.
 • Herstel en schoonmaak van het interieur, waaronder windlades, pijpwerk en speeltafel
 • bekleden van registerbalgen

Herstel Orgel

Daniël Jansen heeft dankzij zijn vakkundige handen het orgel weer zijn originele, in onze tijd nog nooit gehoorde, klanken terug gegeven. Dit werd in verschillende fases uitgevoerd. Eerst werd de windvoorziening aangepakt. Daarbij kwam men onvoorziene zaken tegen, zoals houtworm en een verzakte orgelkast. Hierdoor paste een en ander niet meer op zijn plek, de windventilator is naar boven verhuisd voor een sterkere windstroom.

De tweede fase heeft ook zijn problemen gekend, maar heeft men prima op kunnen lossen. Tevens is toen de hele orgelkast opnieuw geschilderd. Via via heeft het bestuur een steiger kunnen regelen waarmee op grote hoogte kon worden geverfd en de hoogste ramen ook een poetsbeurt kregen. Jacob Niessen heeft het nodige schuur- en schilderwerk verricht. Henk, Hans en Wim hebben de broodnodige kleinere hulpdiensten geboden. Er zijn nieuwe stemringen op diverse pijpen gemonteerd om een lagere stemming te krijgen. Hierdoor kan er ook met andere muziekinstrumenten worden samengespeeld.

Wist u trouwens dat er 484 orgelpijpen in het orgel zitten? Waarschijnlijk niet, wij trouwens ook niet. Één buis staat bij de ingang. Deze heeft de functie van Sponsorbuis om het gat in de begroting te verkleinen. Iedere Euro is welkom, dus als u iets kunt missen, Podiumkerkje Grevenbicht is u er heel dankbaar voor.

Het totale resultaat mag er zijn, zowel technisch als ook voor het oog. Met trots kunnen we het orgel in volle glorie weer laten klinken, eigenlijk als nooit tevoren! De werkzaamheden aan het kerkorgel Podiumkerkje Grevenbicht waren het meer dan waard.

De renovatie is mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van de volgende sponsoren:

logo gemeente Sittard-Geleen
Prins Bernhard cultuurfonds