“De wegwerpmaatschappij”

WOENSDAG 10 JANUARI 2024, 19.30 – 21.30 uur

Tweede tegenlicht Meet up in Podiumkerkje te Grevenbicht
Entree: VRIJ (Een vrije gift voor de organisatie wordt op prijs gesteld.)


In een tijdperk waarin we onze footprint zo laag mogelijk willen houden, geeft het geen pas om ongebreideld te consumeren.


Hoe kunnen we transformeren van een consumptiemaatschappij naar een duurzame maatschappij?


Hoe maken we een eind aan de enorme verspilling die de huidige consumptiemaatschappij met zich meebrengt? Kunnen ontwerpers hier een rol in spelen of zitten zij duurzaamheid alleen in de weg? Moeten we anders bouwen?
En moeten we de verantwoordelijkheid bij de consument leggen? Eerst repareren en pas weggooien als het niet gemaakt kan worden?


In VPRO Tegenlicht-aflevering ‘De wegwerpmaatschappij’ (die we gaan vertonen), gaat het over verhalen van ontwerpers die producten voor het leven maken, winkels die repareren in plaats van verkopen en consumenten die hun spullen onvoorwaardelijk koesteren. NOS-coryfee Gerri Eickhof en KRO-NCRV presentatrice Marieke Eyskoo laten in de aflevering zien hoe simpel het kan zijn om duurzamer te leven.

Het gesprek
Na een eerste succesvolle Tegenlicht Meet Up afgelopen oktober, gaan we nu met elkaar in gesprek hoe we als maatschappij duurzamer kunnen consumeren en produceren.


Het forum van (ervarings-)deskundigen wordt gevormd door:
Michel Weijers van C2C ExpoLAB uit Venlo, expert op het gebied van duurzaam bouwen en terugneembaarheid van (bouw)materialen;
Marco van Lier, Fontys Hogelschool Venlo;
Eric Sol, Repair-café Munstergeleen, praktisch uitvoering


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.