Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Filmavond: Les Choristes

november 10|20:00 - 22:00

- Gratis
Filmavondpodiumkerkje

Les Choristes (Nederlands: De Koorzangers) is een Frans-Zwitsers-Duitse musical- en dramafilm uit 2004, geregisseerd door Christophe Barratier met muziek van Bruno Coulais. De film is gebaseerd op het verhaal van de film La Cage aux rossignols uit 1945.

De film gaat over de succesvolle dirigent Pierre Morhange (Jacques Perrin, als kind Jean-Baptiste Maunier), die in 1999, na een concert in New York, naar Frankrijk terugkeert als zijn moeder sterft. Zijn oude klasgenoot Pépinot (Didier Flamand) zoekt hem op en samen bladeren ze door het dagboek van hun vroegere muziekleraar Clément Mathieu (Gérard Jugnot), waarbij ze herinneringen ophalen aan hun kindertijd.

Dan keert het verhaal door middel van een Flashback terug naar 1949, naar de kindertijd van Pierre en Pépinot. In 1949 was Pierre Morhange de ongemanierde zoon van Violette (Marie Bunel), een alleenstaande moeder. Hij, Pépinot en vele anderen zitten op een kostschool voor “moeilijke” jongens. De school heet Fond de L’Étang (“Bodem van de vijver”) en heeft een strikte en strenge directeur, monsieur Rachin (François Berléand). Een nieuwe leraar, Clément Mathieu, doet de school en zijn leerlingen opfleuren door een zangkoor op te richten, wat leidt tot de ontdekking van Pierre’s muzikaal talent en een verhoogde discipline onder de leerlingen.

Bron: Wikipedia

Heb je zin om deze film te zien? Geef je dan op via info@podiumkerkje.nl

Gegevens

Datum:
november 10
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Ton Dorrestijn

Locatie

heilige kruisstraat grevenbicht
Site:
http://www.podiumkerkje.nl

Gegevens

Datum:
november 10
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Ton Dorrestijn

Locatie

heilige kruisstraat grevenbicht
Site:
http://www.podiumkerkje.nl